Barion Pixel

Zöldségleves

Zöldségleves

Egy egyszerű zöldségleves mindig jól jön ebédre, variálhatjuk kedvünkre!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 fakanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1-2 kisebb fej karalábé
  • fél mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 bögre alaplé vagy egy-két leveskocka 
  • másfél teáskanál só
  • 8-10 bögre víz (kb. 2-3 liter)

    + szűk fél bögre levestészta

Elkészítése:

  1. A répákat és a karalábékat meghámozzuk és felkockázzuk
  2. Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a az apróra vágott hagymát,  a répát, és ezt néhány percig pirítjuk, pároljuk. 
  3. Ezután felöntjük nagyjából két liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, alaplevet vagy leveskockát. Később még hígíthatjátok!
  4. Forrástól számítva 20 percig még főzzük mérsékelt tűzön, lefedve, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, majd tíz perccel később a levestésztát is. 
  5. Ezzel addig főzzük, míg minden jó puha nem lesz!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Paradicsomleves

Borsóleves

Tojásleves

Tarhonyaleves gazdagon

Gyümölcsleves

Zöldségleves

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák