Barion Pixel

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

Hozzávalók négy személyre:

  • 1 kg tyúkhús vegyesen
  • 12 bögre víz (3 liter)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • egy karalábé
  • egy krumpli
  • 2 teáskanál só
  • 1 csipet sáfrány
  • pici kurkuma a színe végett
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1-2 teáskanál ételízesítő

    + a kedvenc leves tésztánk, külön kifőzve a tálaláshoz

Elkészítése:

1. A húst felengedjük három liter hideg vízzel, beletesszük a sót, a fej hagymát egészben, és a fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt főzni kezdjük, közepes lángon, nagyjából negyed órán keresztül. 

2. Miközben forr, összegyűlik a hab a tetején, amit lehalászunk a leves tetejéről egy teaszűrő segítségével. Ezután takarékra vesszük és csak gyöngyözve hagyjuk főni, nagyon-nagyon lassan! Nem szabad neki forrni, csak gyöngyözzön!

3. Addig főzzük, míg a hús már majdnem puha nem lesz, majd hozzáadjuk a meghámozott, felvágott zöldségeket, és a fűszereket. A főzési idő minden tyúknál más.

4. Fedő alatt hagyjuk továbbra is nagyon gyenge tűzön gyöngyözve főni, egészen addig, ameddig a hús és a zöldség meg nem puhul. közben kóstoljuk, fűszerezzük.

5. Ha a leves elkészült, akkor a zöldségeket és a húst külön tányérokra kiszedjük, majd a levest átszűrjük egy teaszűrőn. Gyönyörű, kristálytiszta levest fogunk kapni, ha szépen betartjuk, hogy nagyon takarékon, csak gyöngyöztetjük a levest, és nem hagyjuk fortyogni.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További húslevesek, csontlevesek:

Húsleves

Marhahúsleves

Csirke húsleves

Csontleves

Tyúkhúsleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák