Barion Pixel

Epres jégkrém bögrésen

Epres jégkrém bögrésen

A minap a megmaradt eperkrémlevesből jégkrém is készült, amit azóta már vissza is tapsoltak itthon. Próbáljátok ki, mennyei finomság!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz, felezzétek nyugodtan:

  • 50-60 dkg földieper
  • kétharmad bögre natúr joghurt (megfelel egy kis poharasnak)
  • háromnegyed bögre habtejszín vagy tej (2 dl)
  • negyed-fél bögre porcukor (5-10 dkg)

Elkészítése:

  1. Az epret megmossuk.
  2. Az epret felekbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, majd egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
  3. Az eperre mehet a joghurt és a cukor. Utóbbiból első körben csak negyed bögrényit tegyetek, mert lehet, hogy ez epretek önmagában is elég édes.
  4. Az egészet szépen összeturmixoljuk, kóstoljuk, és pótoljuk, ami nekünk még belefér. 
  5. Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá a habtejszínt, csak rövid ideig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a levesünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell!
  6. Ezután öntsétek őket tetszőleges szilikon vagy műanyag jégkrém formákba, fagyasszátok be őket, és fogyasszátok!

Jó hűsölést!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További jégkrém receptjeim:

Erdei gyümölcsös jégkrém

Epres jégkrém bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák