Barion Pixel

Buborékos csokikrém két hozzávalóból: habkönnyű!

Kettő hozzávaló, és máris kész ez a mennyei, könnyed, buborékos csokikrém…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • fél tábla (5 dkg) étcsokoládé
  • 1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé
  • fél bögre (1,25 dl) habtejszín az olvasztáshoz
  • háromnegyed bögre (1,8 dl) habtejszín a habhoz
  • hab a tálaláshoz, esetleg reszelt csoki vagy gyümölcs, igazából bármi jól áll neki
  • (a mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!)

Tipp: Növényi habtejszínt is használhattok, azzal picit édesebb lesz és stabilabb a krém, ha pedig sima tejszínnel készítitek, akkor 35%-os tejszínt javaslok!

Elkészítés:

A csokoládékat egy mikrózható tálba tördeljük, majd ráöntünk fél bögre habtejszínt, és összekeverjük.

Mikrohullámú sütőben, nagyjából két-három perc alatt összeolvasztjuk. (Vízgőz felett is elvégezhetjük ezt a műveletet!)

Egy kézi habverő segítségével homogénné keverjük, majd félretesszük egy picit hűlni.

Közben a háromnegyed bögrényi tejszínünket habbá verjük, majd a langyos tejszínes csokihoz forgatjuk egy fakanál vagy spatula segítségével.

Négy kisebb desszertes pohárba öntjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

Tejszínhabbal, csokireszelékkel és/vagy friss idénygyümölcsökkel tálaljuk.

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák