Barion Pixel

Mini parti-zsemle, hipp-hopp módra

DSC03621

Most, hogy végre „jobb később, mint soha” alapon eljött a várva-várt nyár, megkezdődtek a kerti sütögetések, a teraszon pihegős esték és az egyre sűrűsödő baráti összejövetelek. Ilyenkor jó, ha van az „emberlánya” tarsolyában néhány, valóban hipp-hopp recept. Na, ez egy ilyen lesz, és emellett kicsiknek és nagyoknak is egyaránt telitalálat, mert kiváló sör-és borkorcsolyája lehet egy-egy kerti partinak, de a gyerekek is örömmel fogják majd az apró tenyerükbe, mert olyanok ezek a kis zsömlék, mintha egyenest az ő kezecskéikbe termettek volna. Jöjjön tehát az egymondatos recept:

Hozzávalók:

250 g túró
300 g liszt
1 cs. sütőpor
2 mokkáskanál só
4 mokkáskanál cukor
10 dkg sajt
5-10 deka házi sonka (vagy bármilyen sonka, ill. felvágott, ez esetben nem árt jobban sózni a tésztát)
12 evőkanál tej (szárazabb túró esetén lehet, hogy több)
6 evőkanál étolaj
1 fej, apróra vágott lilahagyma

Elkészítése:

Ez a recept, mint mondtam, azért nagyszerű, mert elképesztően egyszerű. Mindössze egy mondat segítségével össze lehet foglalni az elkészítését. Villámgyorsan összedobható egy-egy buli, vagy kerti parti előtt, és a siker garantált, amennyiben pár perc után csak a morzsák lesznek láthatók a tál alján.

Az az egyetlen mondat pedig így szól: A turmixgép dagasztófejével minden hozzávalót egyszerűen összekeverünk, kb. harminc gombócot formálunk belőle vizes kézzel, majd 180 fokon fél órát sütjük. Ennyi. Aztán lehet fogadni a gratulációkat 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák