Barion Pixel

Turbó csokis croissant Nigella módra, avagy az ötperces rongyos kifli…

20140324_133707

Ez a csokis croissant ideális akár vendégvárónak, akár egy hétvégi kényeztető reggelinek. Garantáltan ellenállhatatlan a fátylas, zizegős leveles tésztába rejtett, forró csokoládéfolyam 🙂 Mire visszaérnénk a pékségből, addigra már az asztalon gőzölög! Öt perc munka, tíz perc sütés, és persze a sablon szabadon variálható: tehetünk bele csoki helyett lekvárt, nutellát, vagy valamilyen finom sajtot, ha pedig még több időt szeretnénk spórolni, akkor csinálhatunk nagyobb kifliket! Tuti nem fogunk érte Nobel-díjat kapni, de a család garantáltan oda lesz és vissza! 🙂

Hozzávalók:
– 1 csomag leveles tészta (kinyújtott, 275 g)
– fél-egy tábla csokoládé
– 1 tojás

1. A sütőt 220 fokra kapcsoljuk, és a leveles tésztát kivesszük a csomagolásból, majd kitekerjük.
2. A tésztát hosszában ketté, keresztben pedig négyfelé vágjuk. Én pizzaszeletelőt használtam!

20140324_125556

3. Ezután a kapott négyzeteket átlósan kettévágjuk. Ha jól dolgoztunk, akkor a végére 16 derékszögű háromszöget kapunk 🙂

20140324_125721

4. Ezután mindegyik háromszögbe belecsavarunk egy vagy két kocka csokoládét (attól függően, ki mennyire csokisan szereti). Így,ahogyan a képen:

20140324_130308

20140324_130317

20140324_130220

20140324_131343

5. A kapott tekercseket kiflialakúra hajtjuk, majd megkenjük a tetejüket felvert tojással, és irány velük a sütőbe, durván tíz percre. Szép aranybarnára kell sülniük!

Jó étvágyat! 🙂

Margó

szeretettel ajánlom:

Kategóriák