Ez a csokis croissant ideális akár vendégvárónak, akár egy hétvégi kényeztető reggelinek. Garantáltan ellenállhatatlan a fátylas, zizegős leveles tésztába rejtett, forró csokoládéfolyam 🙂 Mire visszaérnénk a pékségből, addigra már az asztalon gőzölög! Öt perc munka, tíz perc sütés, és persze a sablon szabadon variálható: tehetünk bele csoki helyett lekvárt, nutellát, vagy valamilyen finom sajtot, ha pedig még több időt szeretnénk spórolni, akkor csinálhatunk nagyobb kifliket! Tuti nem fogunk érte Nobel-díjat kapni, de a család garantáltan oda lesz és vissza! 🙂
Hozzávalók:
– 1 csomag leveles tészta (kinyújtott, 275 g)
– fél-egy tábla csokoládé
– 1 tojás
1. A sütőt 220 fokra kapcsoljuk, és a leveles tésztát kivesszük a csomagolásból, majd kitekerjük.
2. A tésztát hosszában ketté, keresztben pedig négyfelé vágjuk. Én pizzaszeletelőt használtam!
3. Ezután a kapott négyzeteket átlósan kettévágjuk. Ha jól dolgoztunk, akkor a végére 16 derékszögű háromszöget kapunk 🙂
4. Ezután mindegyik háromszögbe belecsavarunk egy vagy két kocka csokoládét (attól függően, ki mennyire csokisan szereti). Így,ahogyan a képen:
5. A kapott tekercseket kiflialakúra hajtjuk, majd megkenjük a tetejüket felvert tojással, és irány velük a sütőbe, durván tíz percre. Szép aranybarnára kell sülniük!
Jó étvágyat! 🙂
Margó