Barion Pixel

Gyors sajtos-sós rudacskák bögrésen

Ági sógornőm szokatlanul kapós sós rágcsája ez az omlós, nem morzsolódós finomság. Sokáig eláll, és semmit nem veszít a tökéletes állagából napok után sem. Ünnepekben állandóan ezt eszem, most megosztom Veletek is 🙂

Kerti grillezések, foci VB idejére erősen javallott 🙂 De leginkább bármikor bevethető, nem is kell rá alkalom!

Hozzávalók:
– 1 kocka (25 dkg) szoba hőmérsékletű margarin
– 10 dkg sajt
– 1 szűk bögre tejföl (megfelel egy kis dobozosnak)
– 3 bögre liszt
– 1-2 teáskanál só

Továbbá:
– tojás a kenéshez és ki mit szeret a tetejére (ld. a receptben)

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetélővel, vagy késsel csinos rudakra vágjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Megkenjük felvert tojással a tetejüket, és sózzuk. Ízlés szerint megszórhatjuk sóval, sajttal, köménnyel, szezámmaggal, őrölt paprikával. Ha több félét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk. A tepsit a sütőbe toljuk, majd aranyszínűre sütjük a rudacskáinkat. Vigyázat, hamar sül, szóval ne felejtsük ott! Szándékosan nem írok időt, mert sütőfüggő, és persze mindenki más méretű rudakat vág, és másképpen szereti.

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This