Barion Pixel

Bögrés triplán csokis keksz – az elmeháborító

P1040243

Jöjjön ismét egy igazi, rohanó háziasszonyos összekutyulom, aztán hét perc alatt megsütöm recept!
Egyszerűen telitalálat volt, bárhová is vittünk eddig belőle. Az ember meglátja és beletör, belecsíp, felkapja, vagy leül mellé egy pohár tejjel vagy anélkül, de csak úgy elsétálni mellette, nem lehet.
Ha biztosra akarok tehát menni a sikerrel, akkor mindig ilyen csokis csodakekszeket készítek. Belül puhák, őrjítően csokisak, mégsem tömények, és még egy sütimnek a receptjét sem kérték el ennyien, mint ezt, amiért köszönet Elifnek 🙂
Amerika ezen kerek kis darabja ugyanis magába zárja felnőttek és gyerekek nagy kedvenceit: puhaságot, csokisságot, édességet. Valahogy olyan jó ránézni, kézbe venni, kettétörni, vagy csak belélegezni az illatát.

P1040231

Hozzávalók:

– 1 bögre liszt (2,5 dl, mint mindig)
– 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
– 1 nagy csipet só
– negyed bögre kakaópor (holland, cukrozatlan)
– 10 dkg vaj vagy Rama
– fél bögre barna cukor (kristálycukorral is helyettesíthető)
– negyed bögre porcukor
– 1 tojás
– 1 tábla fehér csokoládé (10 dkg)
– 1 tábla ét -vagy tejcsokoládé (10 dkg)

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A puha vajat habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd a vanília aromát is. Ezután hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a felkockázott csokoládét.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire púpozott evőkanálnyi, vagy ízlés szerint teáskanálnyi halmokat helyezünk a masszából, köztük legalább 3-4 cm rést hagyva, mert szétterül.
4. Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben 7 perc alatt készre sütjük a süteményeket. A 7 perc körülbelüli érték, akkor kell őket kivenni a sütőből, amikor éppen megszűnnek fényesek lenni! De nagyon fontos: NE BIZONYTALANODJUNK EL, ÉS SEMMIKÉPP NE SÜSSÜK TOVÁBB!!! Nyersnek, puhának, sőt még folyósnak is tűnik, de NEM AZ!
5. Végül hagyjuk a tepsin kihűlni őket! Forrón nagyon puhák, majd szép sorjában szilárdabb halmazállapotot vesz fel a tészta, és ha netán maradna másnapra, ugyanolyan puha lesz, ha lezárt dobozban tároljuk.

P1040228

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák