Barion Pixel

Bögrés palacsintabundás – szikkadt pékáru eltüntetésére

DSC_0657

3,5 l kelesztő

Ez egy igen egyszerű, mégis nagyon sokoldalú édesség, ami akár reggelinek, akár egy kiadós desszertnek is kiváló választás, nem mellesleg eltünteti a megmaradt kenyeret, kalácsot. Az elkészítése mindössze annyiból áll, hogy a péksüteményeket tetszőleges darabokra vágjuk, palacsintatésztában megforgatjuk, majd kisütjük. Fogyaszthatjuk gyümölccsel, lekvárral, fahéjas cukorral.

Nyitottam egy új rovatot (kategóriát) a blogon: „Régimódi, takarékos konyha” néven, ez a recept is bekerül oda. A nagymamámtól származik, ők gyakran készítették az anyukájával.

Hozzávalók:

– megmaradt péksütemények

A bundához (egy nagyobb adaghoz):

– fél bögre tej
– fél bögre szóda vagy ásványvíz
– 2 tojás
– 1 bögre liszt
– egy evőkanál cukor
– 1 kávéskanál só
– 1 csapott mokkáskanál sütőpor

+ olaj a kisütéshez

1. A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk.
2. Olajat hevítünk (bővebbet, annyit, amennyit a fánkokhoz szoktunk), a péksüteményeket villával a palacsintatésztába mártjuk, majd mindkét felüket aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek