Barion Pixel

Citromfüves cseresznyedzsem

DSC_0858

A sógornőm, Eszter az elkövetője ennek a mennyei finomságnak, ami édesen cseresznyés, a citromfűnek köszönhetően pedig üde és különleges. A citromfüvet csodanövénynek tartják, a cseresznye pedig csoda finom, úgyhogy egy ilyen lekváros pirítós visszacsalogatja nekünk majd egy picit a nyarat 🙂

Hozzávalók:
– másfél kg cseresznye
– 1 csomag befőző cukor 3:1 (fél kg)
– 1-2 maréknyi citromfűlevél

Elkészítése:

1. Az cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd apróra turmixoljuk.
2. A citromfüvet szintén megmossuk, majd késsel apróra vágjuk, körülbelül akkorára, mint a petrezselymet szokás.
3. A megtisztított cseresznyét egy lábasban vagy egy fazékban összekeverjük a befőzőcukorral, majd nagy lángon feltesszük a tűzhelyre főni.
4. Mikor felforr, hozzáadjuk a citromfüvet, majd további három percig forraljuk. Közben kevergetjük! Forrás után, akit zavar, leszedegetheti szűrő segítségével a habot a tetejéről.
5. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről, majd kiforrázott befőttesüvegekbe szedjük, alaposan megszorítjuk rajtuk a tetőt, majd öt perc erejére fejre állítjuk őket. Erre a tartósítás végett van szükség!

Jó étvágyat, sok finom reggelit belőle! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_08015

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák