Amikor a túrógombócot főzés helyett megsütni készültem, csakis valamire jóra számítottam. De ez több annál. A család egyöntetűen úgy gondolta, hogy a túrógombócnál sokkal finomabb ez a kívül picit roppanós, belül krémesen túrós finomság, ami picit sem száraz vagy fojtós, hanem elolvad a szánkban… Vaníliás tejföllel és porcukorral, hááááát, nagyon finom 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 50 dkg túró
– 3 tojás sárgája
– szűk fél bögre búzadara (7-8 dkg)
– negyed bögre porcukor (5 dkg)
– 1 csipet só
+ bő olaj a kisütéshez
Elkészítése:
1. A hozzávalókat egy villával jól összekeverjük, majd tizenöt percre betesszük a hűtőbe. Ez idő alatt keverhetünk be egy vaníliás tejfölt a tálaláshoz, mert nagyon jól áll neki 🙂
2. Púpos teáskanálnyi, vagy akár nagyobb gombócokat formázunk a tésztából, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük őket.
3. Porcukorral vagy/és vaníliás tejföllel nyakon öntve tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂