Barion Pixel

Ez egy tökéletes nyári desszert, de nem is csak nyári, hiszen bármelyik évszakban tökéletes. Most leginkább azért jön kapóra, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, nem kell sütni. Nem a klasszikus, tojásos változat, így bátran elkészíthető. A tojás nélkül pedig a krémre vonatkozik, a babapiskótában van tojás…
Én azért szeretem, mert ha például munkahelyre készítek a férjemnek névnapi sütit, akkor kis munkával, nagy mennyiségben elkészíthető, be a hűtőbe, és másnap már viheti is. Könnyű, krémes, habos, eteti magát, és a rumos-kakaós beütésével ellenállhatatlan kis desszert 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– egy és kétharmad bögre habtejszín (4 dl)

– negyed bögre porcukor (5 dkg)

– 30-40 dkg babapiskóta

– 1 csomag habfixáló

– egy kis doboz mascarpone (250 g)

A mártogatáshoz:

– kétharmad bögre főzött fekete kávé (2 dl)

– kétharmad bögre tej (2 dl)

– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)

– 1 teáskanál rumaroma vagy három evőkanál rum

Elkészítése:

1. A kávét lefőzzük, összekeverjük a hideg tejjel, majd a rummal vagy aromával és a vaníliás cukorral.

2. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét.

3. A babapiskótákat egyenként vagy kettesével megmártjuk a kávés tejbe, majd egy közepes méretű jénai tál (kb. 25*20-as) alját kirakjuk velük. Ezután jöhet a fele krém, majd rá még egy sor mártott piskóta, végül a krém másik fele, amit szépen elsimítunk a tetején. A babapiskótáknak ne csak az aljukat mártsuk, hanem az egészet merítsük meg, hogy karakteres legyen benne a rumos kávé. Ezért használjunk pici, mélyebb edényt a mártogatáshoz, hogy magasan legyen a kávé 🙂

4. Hűtőben lefedve vagy lefóliázva pihentetjük legalább négy-öt órát vagy egy éjszakát, és másnap tálalás előtt megszórjuk alaposan holland kakaóporral. A kakaóport szűrőn keresztül szórjuk, hogy szép egyenletes legyen!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Pin It on Pinterest

Share This