Barion Pixel

Gyors svéd gomba

Mindig van módja a kenyér vagy a kifli újrafelhasználásának, és mindig színesedik ezáltal a paletta a pirítós feltéteknél is. A svéd gomba garantáltan feldobja az unalmas vacsik sorát, és nemcsak a hidegtálak mellett, hanem az esti pirítósunkon is ott a helye.
Próbáljátok ki, nagyon finom, hagymás, gombás, picit citromos, paradicsomos, kakukkfüves üde gombasaláta, és már lehet is egy jót enni 🙂 Elkészíteni pedig tényleg csak percek kérdése…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– fél kg csiperke gomba
– 3-4 evőkanál olíva-vagy étolaj
– 1 nagy fej vöröshagyma
– fél-háromnegyed bögre sűrített paradicsom (kb. másfél kis doboznyi)
– 1 mokkáskanál só
– 1 evőkanál cukor
– negyed mokkáskanál őrölt bors
– 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
– fél citrom héja lereszelve (elhagyható)
– egy-két evőkanál frissen facsart citromlé (elhagyható)

Elkészítése:

1. A hagymát apróra kockázzuk, majd a forró olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, felkockázott gombát, majd néhány percig pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük, ezután mehet hozzá a paradicsom, a cukor, és a citromhéj, illetve a citromlé, ha szeretitek.
2. Addig forraljuk, ameddig be nem sűrűsödik, majd hűlni hagyjuk, és főtt tojással (vagy anélkül), pirítósra kenve tálaljuk. Hidegen szokás, de szerintem melegen is finom, bár tény, hogy mire kihűl, addigra igazán összeérnek az ízek.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This