Barion Pixel

Pillekönnyű bögrés-sajtos perec

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

Ha már ettetek pille sósokat, hát ennél nincs könnyedebb. Én nagyon meglepődtem, hogy mekkorára nőttek, és napokig ugyanolyan tökéletes állaguk volt, szóval nem csak melegen ajánlom őket! 🙂

De valóban nagyon finomak, próbáljátok ki, nálunk slágerrecept lesz, az biztos!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– 25 dkg szoba hőmérsékletű, puha vaj vagy margarin
– háromnegyed bögre tejföl (kb. 2 dl)
– 1 tojás sárgája
– 10 dkg reszelt sajt
– 4 bögre liszt (50 dkg)
– 1 kis csomag szalalkáli (15 g)
– 1 púpos teáskanál kanál só

+ a tetejére 10 dkg reszelt sajt, és egy tojás sárgája felverve egy-két mokkáskanál tejjel

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hideg helyen vagy hűtőben.

2. Ezután fél-egy centi vastagra nyújtjuk lisztezett felületen, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A perecszaggatót lisztezzük folyamatosan!

3. A tetejüket megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, majd reszelt sajtba mártjuk őket.

4. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire szellősen sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

boríték ikon
elválasztó szívecskével