Barion Pixel

Jéghideg, fűszeres gyümölcsbor bögrésen, bögrében…

Ez bizony amellett, hogy hihetetlenül jól tud esni édesen a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliával, narancslével és fehér rummal gazdagított borral, jól behűtve, friss gyümölcsökkel tarkítva, még szemet gyönyörködtető látvány is egy asztalon 🙂

Az alapja egy narancsleves, fűszeres forralt bor, amit jéghidegen tálalunk barackkal, naranccsal, citrommal, almával, körtével és szőlővel. A vendégek odalesznek tőle 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 1 bögre víz
– 2 bögre cukor (32 dkg)
– 2 bögre 100%-os vagy frissen facsart narancslé (5 dl)
– 3 bögre édes vagy félédes vörösbor (7,5 dl)
– fél-egy csapott evőkanál őrölt fahéj
– fél teáskanál szegfűszeg
– fél vagy egy vanília rúd, vagy egy-két teáskanál vanília kivonat/aroma

+ 1 körte
– 1 alma
– 1-2 narancs
– 1-2 citrom vagy lime
– 2-3 kopasz barack
– 1-2 pici fürt szőlő, legjobb ha két színű

+ fél-egy bögre fehér rum ízlés szerint

Elkészítése:

1. A cukrot felfőzzük a vízzel, majd hozzáadjuk a fűszereket, és további két-három percig forraljuk.

2. Ezután félrehúzzuk a tűzről, felöntjük a narancslével, borral és a rummal, majd hagyjuk a konyhapulton kihűlni. ekkor kóstoljátok, és fűszerezzétek utána, ha szükséges.

3. Hűtőbe tesszük legalább néhány órára, hogy jól le tudjon hűlni.

4. Tálalás előtt egy órával a bort felkeverjük és hozzáadjuk a rumot, majd átszűrjük, a gyümölcsöket cikkekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük.

5. A gyümölcsöket felöntjük a borral, majd visszatesszük egy órácskára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

6. Ha még másnap is fogyasztani szeretnétek a maradékot, akkor a citrusokat érdemes külön beletenni, mert a héjuk, ha hosszú ideig áll a borban, akkor hajlamos kesernyéssé tenni az itókát.

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!