Tízperces, fahéjas szilvaleves bögrésen

Valóban ennyi idő elkészíteni. És még egy kis csavar is van ebben a receptben 🙂
Hogy gyerekbarátabb legyen, bor helyett vörös szőlőlével készült. Ez azt jelenti, hogy két perc alatt cukrot karamellizáltam, míg az olvadozott, elkezdtem összevágni a szilvát, felöntöttem vízzel és szőlőlével, beleszórtam a fahéjdarabokat, összeforraltam, ment bele a szilva, amit nem akartam szétfőzni, tehát csak néhány percig főtt.
Szép színű, remek ízvilágú leves született, pont olyan, amilyennek szerettem volna, mindenféle habarás és tejes dolog nélkül 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 70-80 dkg szilva
– egyharmad bögre kristálycukor (4 dkg)
– 4 bögre vörös szőlőlé (1 liter)
– 1 bögre víz (2,5 dl)
– 1 citrom leve
– egy kis marék darabos fahéj

Elkészítése:

1. Egy közepes lábasban a cukrot feltesszük olvadni, közepes hőfokon. Nem kevergetjük, csak mikor már elkezd aranyszíne lenni, és majdnem az egész felolvadt!

2. Közben a megmosott szilvákat 8-8 cikkre vágjuk.

3. A karamellát félrehúzzuk a tűzről, és nagyon lassan, kis adagokban elkezdjük hozzáadni a vizet. az első pillanatokban gőz fog kicsapni belőle. nem kell megijedni, de féloldalról öntögessünk 🙂

4. Mérjük hozzá a szőlőlevet is, valamint mehet bele a fahéj is, és melegítsük addig, míg újra fel nem olvad a karamell. Ekkor beleöntjük a szilvát és a citromok levét, két-három percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet, lefedjük és hagyjuk érni az ízeket.

5. Forrón és jól behűtve egyaránt finom, tehát télre-nyárra egyaránt ajánlatos! 🙂

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This