Barion Pixel

Aprócska olajos kiflik bögrésen

Az olajos kiflitészta felülmúlhatatlan, és a mini és abszolút jól áll neki, legyen szó sós, sajtos, szezámos vagy köménymagos változatról.
Na jó, egy dologgal mégis felül tudja önmagát: a rétegeknek nagyon jól áll az olvasztott vaj, és még milyen finom…
A kislányaimnál tarolt a recept, csak úgy párologtak el a tálcáról az apróságok 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– másfél bögre rétesliszt (25 dkg)
– szűk fél bögre étolaj (1 dl)
– 4 dkg friss élesztő
– 1 teáskanál cukor
– egy és negyed bögre tej (3 dl)
– 2 teáskanál só

+ 5 dkg vaj a kenéshez

A tetejére:

– 1 tojás felverve
– ízlés szerint durva szemű só, köménymag, szezámmag, reszelt sajt

Elkészítése:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet letakarva egy órán át a hűtőben pihentetünk.

2. A megpihent, megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, körülbelül két-három milliméter vastagságú körlappá nyújtjuk őket.

3. Megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, és 16-16 cikkre vágjuk őket.

4. A cikkeket a szélesebbik felüknél fogva kiflikké tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket.

5. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk, sajttal, sóval, szezámmaggal, köménnyel, vagy amivel csak szeretnénk.

6. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, körülbelül 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák