Barion Pixel

Bögrés almás-diós muffin

Ez is egy szépséges, illatos őszi kis darab, ami kiváló uzsonnára egy bögre forró tea kíséretében, vagy a gyerkőcnek a tízórais dobozba, mert másnap is csoda puha és ugyanolyan ízletes, mint a sütés napján.
Munka vele pedig: szinte semmi!
És csempésztünk bele almát, diót, egy kis jótékony fahéjat, így igazán tartalmas kis süteménykét kapunk, ha elkészítjük.
És muffin, amiért valamiért a gyerekek rajonganak, valamilyen megfejthetetlen okból.
Olyan ez, mint a Hello Kitty a kislányoknál, felnőtt fejjel egy fura kis figura, de a gyerek már a babakocsiból kitekeri a nyakát, ha meglátja kirakatban 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 2 bögre fehér finomliszt
– 2 tojás
– 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
– 1 nagy csipet só
– 1 mokkáskanál őrölt fahéj
– fél bögre étolaj
– háromnegyed bögre kristálycukor
– fél bögre tört dió
– 2 kisebb alma vagy egy jó nagy lereszelve (körülbelül háromnegyed bögre)
– 1 csomag vaníliás cukor vagy egy teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

1. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk a dió kivételével.

2. A diót csak utolsó körben forgatjuk hozzá, hogy ne törjön össze.

3. Muffin kapszlikkal bélelt, vagy kiolajozott muffin sütőkbe tesszük a masszát. Tizenkét normál méretű muffin lesz belőle, arra kell ügyelni, hogy a formákat csak a háromnegyedükig töltsük meg!

4. 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon 15-20 percig, tűpróbáig sütjük őket.

5. Ha kisültek, akkor rögtön kivesszük a muffinokat, és rácson kihűtjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek