Barion Pixel

Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával

Ez egy nagyon tartalmas és laktató, nem mellesleg mennyeien finom főétel, tele szaftos hússal, nyakig krémes tejfölben, ízletes gombával és egy jó nagy adag tésztával…
Nekünk nem is kell ennél több! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 75 dkg sertésszűz
– fél kg gomba
– negyed bögre étolaj
– negyed bögre fehérbor
– só
– bors
– 1 evőkanál liszt
– fél bögre főzőtejszín
– egy-másfél bögre tejföl ízlés szerint (250-350 g)

+ 500 g főtt tészta, nálam masni
+ kevés olaj a gomba alá (olyan 2-3 evőkanálnyi)

Elkészítése:

1. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felkarikázzuk, és forró olajon elkezdjük pirítani. Miközben pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha már a hús egyik fele kifehéredett, esetleg picit megpirult, akkor megforgatjuk őket, és a másik felüket is sózzuk borsozzuk.

2. Ha a másik felük is kapott fehér, vagy halványbarna kérget, akkor felöntjük a fehérborral, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt, közepes hőfokon, néha megkeverve, körülbelül fél óra alatt puhára pároljuk.

3. Közben a meghámozott, felszeletelt gombát is megpirítjuk, megpároljuk kevés olajon, közepes tűzön, egy mokkáskanál sóval, és egy nagyobb csipet borssal.

4. A puhára párolt gombát, a tejfölt és a mustárt hozzáöntjük a húshoz, majd a főzőtejszínben csomómentesre elkeverjük a lisztet.

5. A lisztes keveréket is a mártáshoz keverjük, majd lassú tűzön besűrítjük a mártást. Közben kevergessük, kóstolgassuk, adjunk hozzá még só és borsot, ha hiányzik belőle az ízlésünknek! Ha hígabbra szeretnétek, akkor pici vízzel hígítsátok nyugodtan!

6. Forró, főtt tésztával tálaljuk!

Jó főzőcskézést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák