Barion Pixel

Forró reggeli szendvics, leveles tésztából

Kényeztetés forró olvadt sajttal, sonkával, vajas, leveles tésztába sütve.

Egyszerű elkészíteni, mutatós és nem lehet nem szeretni!

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

– 1 csomag leveles tészta lap

– 6 vastagabb szelet gépsonka

– 7 szelet sajt

+ 1 tojás a kenéshez

+ kevés szezámmag a szóráshoz

Elkészítése:

1. A leveles tésztát kiterítjük a csomagolásban található papírral együtt. A rövidebbik oldala legyen felül! Fektessük rá egymás alá a sonka szeleteket úgy, hogy középre helyezzük őket, és takarjuk be őket a sajtszeletekkel. Felül és alul hagyjunk el két-két centit, amit hajtsunk rá a sonkára és a sajtra!
2. Vágjuk be a tészta két hosszabb oldalát ferdén, olyan másfél centi vastagságú csíkokra. Az egyik hosszabbik oldalt hajtsuk be középre, ebben a papír segítségünkre lesz, egyszerűen fogjuk meg a két sarkát, és hajtsuk meg vele a tésztát.
3. Ezután kenjük át a lazán felvert tojással azt a részt, amit behajtottunk. Fontos, hogy most kenjük be, ez fogja ugyanis megakadályozni, hogy a tészta sülés közben esetleg kinyíljon!
4. A másik oldalt szintén hajtsuk be középre, rá a másik tetejére, majd tojással kenjük meg az egészet, és szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal vagy egyéb magvakkal.

Jó sütögetést!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák