Barion Pixel

Kelt túrópogácsa medvehagymával, bögrésen

Természetesen medvehagyma nélkül is elkészíthetőek ezek a puha, túrós, vajas finomságok, de a medvehagyma szerelmesei ki ne hagyják ezt a gyöngyszemet! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 5 bögre (62 dkg) fehér finomliszt
– 1 csomag szárított élesztő
– 25 dkg vaj vagy Rama
– 25 dkg túró
– 1 csapott evőkanál só
– negyed-fél bögre langyos tej (1,25 dl)
– 1 teáskanál kristáycukor
– 2 evőkanál tejföl
– egy bögre apróra vágott medvehagyma, egy kisebb csokornyi

+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

1. A hozzávalókat kézzel vagy géppel megdagasztjuk, és hagyjuk duplájára kelni.

2. Ha elkészült a tészta, akkor borítsuk lisztezett deszkára.

3. Ezután szűk két centi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét keresztben és hosszában, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Amennyiben apróbb szaggatót használunk, úgy elég egy ujjnyi vastagságúra nyújtani a tésztát, különben eldőlnek a pogácsáink! 🙂

4. Kicsit sodorjuk meg a pogácsák oldalát, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. Húsz perc pihentetés következik, majd felvert tojással megkenjük a tetejüket.

5. Forró sütőben, 190-200 fokon, alul-felül sütés programon mézszínűre sütjük őket, kb. 20-25 perc alatt. Frissen, melegen a legfinomabb!

Jó sütögetést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák