Barion Pixel

A legkrémesebb sajttorta bögrésen

Csupa krém, szinte olvad a szájban, igazi sajtrobbanás, gyönyör a köbön!

Egy malőr eredménye lett a tökéletes végeredmény, soha többé sajttortát másképp, mert a külleme kifutóra illő, a torta maga pedig olyan selymes, krémes, hogy az leírhatatlan. Akkor is ha elmértem dolgokat, mindenből többet tettem, jóval többet, és biztos voltam benne, hogy ebből a halmazállapotból jó nem sülhet ki. Hát jó nem is, hanem a legeslegjobb…!

És magától vigyázba vágja magát, pedig a sajttorták hajlamosak felemelkedni, majd összeesni, krátereket varázsolni a közepükbe, és hasonló hepe-hupákkal, illetve gödröcskékkel megörvendeztetni.

Ő nem fog! Tiszta sallang és girbe-gurba lesz a teteje, de ha résnyire nyitvahagyott sütőben hűlhet ki, olyan felszínnel fog titeket megajándékozni, mint egy műkorcsolyapálya! 🙂 🙂

Tessék kipróbálni! 🙂

Ha karamellával szeretnétek enni, akkor a karamella receptjét ITT! találjátok…

De karamell nélkül is tökély:

És persze karamellel is 🙂 🙂 Nehéz a döntés! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A kekszes alaphoz:

– 12 dkg édes zabfalat keksz
– 5 dkg olvasztott vaj

A krémsajtos réteghez:

– 500 g krémsajt (nálam mascarpone)
– háromneged bögre kristálycukor (12 dkg)
– háromnegyed bögre tejföl (180-200 g)
– fél bögre habtejszín (1,2 dl)
– 2 tojás
– egy kisebb citrom leve
– 2 teáskanál étkezési kukorica keményítő
– 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy 1-2 csomag (10-20 g) vaníliás cukor

Elkészítése:

1. A kekszet összetörjük egy tálban. Ehhez nem szükséges darálnunk vagy gépbe raknunk, egyszerűen kézzel morzsoljuk össze, majd egy kisebb, vastagabb falú pohárral vagy a nyújtófa végével, mozsár aprítójával nyomkodjuk össze, szinte magától atomjaira esik 🙂

2. A kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába.

3. A tortakarikát kenjük körbe vajjal, majd egy sűtőpapírcsíkot simítsunk el rajta.

4. Kívülről bagyuláljuk be egy réteg alufóliába, az alját, és az oldalát is!

5. Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, míg a krémet elkészítjük.

6. A krémhez miden hozzávalót keverjünk össze egy habverő segítségével, de turmixot ne használjunk, csak óvatosan keverjük, nehogy a mascarpone kicsapódjon!

7. Ha elkészült, akkor vegyük ki az alapot, amit tegyünk egy tepsibe. Öntsük bele a krémet.

8. Forraljunk fel bő háromnegyed bögre vizet, és öntsük a tepsibe a tortaforma köré.

9. Süssük 180 fokon fél órát, majd 160 fokon egy órát. Ha a teteje már szép aranyszínű, akkor kapcsoljuk le a sütőt, pici résnyire nyissuk ki a sütőt, és hagyjuk még néhány órát a sütőben csücsülni, hűlni.

10. Ezután tegyük hűtőbe, és miután lehűlt, gyönyörűen szeletelhető lesz! Arra ügyeljünk, hogy a hűtőben fedjük le valamivel, hogy ne vegyen át egyéb ízeket!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák