Szlovákiában volt szerencsénk egy mesés hétvégét eltölteni Csabi rokonságánál, ahol Rózsi készítette nekünk többek között ezt a finomságot, cukkinából, ahogyan ő mondta.
Elsőre azért furcsának tűnhet az ötlet, cukkini, spagetti, de egy nagyon finom, laktató fogásról van szó, és nem mellékesen a cukkini is jó helyre kerül. 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 3 evőkanál étolaj
– 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
– fél kg csirkemell felkockázva
– 1 csapott teáskanál őrölt fűszerpaprika
– 25 dkg gomba szeletelve
– 1 közepes cukkini felkockázva
– 1-2 fej paradicsom kockázva vagy turmixolva
– 1 fehér vagy piros paprika felkockázva vagy turmixolva
– fél bögre víz
– 1 teáskanál majoranna
– 1-2 teáskanál só, ízlés szerint
– fél mokkáskanál őrölt bors
+ 250 g főtt spagetti tészta
+ reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
1. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és azt is pirítjuk, pároljuk, míg ki nem fehéredik a hús.
2. Ezután rászórjuk az őrölt fűszerpaprikát, rádobjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és paprikát, majd két-három perccel később a cukkinit és gombát, megszórjuk a tetejüket sóval. Lassan pároljuk őket, míg levet nem engednek!
3. Ezután, ha szükséges, hozzáöntjük a fél bögre vizet, majd fűszerezzük, és addig főzzük, míg a gomba és a cukkini meg nem puhul annyira, amennyire nekünk tetszik.
4. Ekkor kóstoljuk, fűszerezzük, ha nem elég a leve, akkor vízzel, vagy paradicsomlével hígitjuk, ahogyan az ízlésünknek a leginkább megfelel.
5. Forrós spagettitésztával, és jó adag reszelt sajttal tálaljuk!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala