Barion Pixel

Házi vanília puding bögrésen

Selymes, házias, igazi puding, ami nagyon könnyedén elkészíthető, és elsősorban tökéletes recept arra az esetre, ha készítenétek egy adag habcsókot, és nem tudjátok, mi történjen a tojás sárgájával!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 tojás sárgája
– 2 bögre tej (5 dl)
– egy harmad bögre kristálycukor (5-6 dkg)
– két csapott evőkanál étkezési keményítő
– fél vanília rúd kikapart magja vagy vanília kivonat, aroma ízlés szerint
– 1 csipet só
– 5 dkg vaj

Elkészítése:

1. Fél bögre tejben kanál vagy habverő segítségével csomómentesre keverjük a cukrot, a sót és a keményítőt.

2. Ezt a keveréket a többihez keverjük, majd egy habverővel a tojások sárgáját is hozzádolgozzuk és feltesszük egy lábasban melegedni a tűzhelyre.

3. Közepes lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik, ezután félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük még forrón a vajat és a vaníliát!

4. Vízzel kiöblített formákba vagy kelyhekbe tesszük, végezetül pedig, ha langyosra hűlt hűtőbe tesszük dermedni. Bár langyosan is isteni!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!