Selymes, házias, igazi puding, ami nagyon könnyedén elkészíthető, és elsősorban tökéletes recept arra az esetre, ha készítenétek egy adag habcsókot, és nem tudjátok, mi történjen a tojás sárgájával!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 4 tojás sárgája
– 2 bögre tej (5 dl)
– egy harmad bögre kristálycukor (5-6 dkg)
– két csapott evőkanál étkezési keményítő
– fél vanília rúd kikapart magja vagy vanília kivonat, aroma ízlés szerint
– 1 csipet só
– 5 dkg vaj
Elkészítése:
1. Fél bögre tejben kanál vagy habverő segítségével csomómentesre keverjük a cukrot, a sót és a keményítőt.
2. Ezt a keveréket a többihez keverjük, majd egy habverővel a tojások sárgáját is hozzádolgozzuk és feltesszük egy lábasban melegedni a tűzhelyre.
3. Közepes lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik, ezután félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük még forrón a vajat és a vaníliát!
4. Vízzel kiöblített formákba vagy kelyhekbe tesszük, végezetül pedig, ha langyosra hűlt hűtőbe tesszük dermedni. Bár langyosan is isteni!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂