Házi vanília puding bögrésen

Selymes, házias, igazi puding, ami nagyon könnyedén elkészíthető, és elsősorban tökéletes recept arra az esetre, ha készítenétek egy adag habcsókot, és nem tudjátok, mi történjen a tojás sárgájával!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 tojás sárgája
– 2 bögre tej (5 dl)
– egy harmad bögre kristálycukor (5-6 dkg)
– két csapott evőkanál étkezési keményítő
– fél vanília rúd kikapart magja vagy vanília kivonat, aroma ízlés szerint
– 1 csipet só
– 5 dkg vaj

Elkészítése:

1. Fél bögre tejben kanál vagy habverő segítségével csomómentesre keverjük a cukrot, a sót és a keményítőt.

2. Ezt a keveréket a többihez keverjük, majd egy habverővel a tojások sárgáját is hozzádolgozzuk és feltesszük egy lábasban melegedni a tűzhelyre.

3. Közepes lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik, ezután félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük még forrón a vajat és a vaníliát!

4. Vízzel kiöblített formákba vagy kelyhekbe tesszük, végezetül pedig, ha langyosra hűlt hűtőbe tesszük dermedni. Bár langyosan is isteni!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This