Extra-puha piskótakorongok bögrésen, 15 perc alatt!

Ezek a csodálatosan puha, korongok hihetelenül gyorsan elkészülnek! És még milyen finomak!

A titok pedig: a krémsajt vagy a mascarpone, ugyanis az a süti alapja.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 10 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
  • 120 gramm szobahőmérsékletű krémsajt vagy mascarpone
  • 1 bögre cukor (16 dkg, de lehet kevesebb is)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • fél teáskanál sütőpor
  • egy teáskanál szódabikarbóna (vagy fél tk. sütőpor + fél tk. szódabikarbóna)
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • fél citrom leve kifacsarva (ha citromosan szeretitek, mehet bele a reszelt héja is)

+ porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alul-felül sütésre.
  2. A krémsajtot keverjük össze a vajjal, majd a cukorral végül adjuk hozzá az összes többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
  3. Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin.
  4. Sűrű masszának kell lennie, ha folyósabb, adjatok hozzá még lisztet, mert lehetnek kisebb alapanyagbeli különbségek, attól függ, hogy milyen krémsajtot használtok! 🙂
  5. Ezután süssük őket 10 percig, az előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Rögtön tegyétek rácsre hűlni, majd porcukorral vagy anélkül tálaljátok!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This