Ezek a csodálatosan puha, korongok hihetelenül gyorsan elkészülnek! És még milyen finomak!
A titok pedig: a krémsajt vagy a mascarpone, ugyanis az a süti alapja.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 10 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
- 120 gramm szobahőmérsékletű krémsajt vagy mascarpone
- 1 bögre cukor (16 dkg, de lehet kevesebb is)
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- fél teáskanál sütőpor
- egy teáskanál szódabikarbóna (vagy fél tk. sütőpor + fél tk. szódabikarbóna)
- 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- fél citrom leve kifacsarva (ha citromosan szeretitek, mehet bele a reszelt héja is)
+ porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alul-felül sütésre.
- A krémsajtot keverjük össze a vajjal, majd a cukorral végül adjuk hozzá az összes többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
- Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin.
- Sűrű masszának kell lennie, ha folyósabb, adjatok hozzá még lisztet, mert lehetnek kisebb alapanyagbeli különbségek, attól függ, hogy milyen krémsajtot használtok! 🙂
- Ezután süssük őket 10 percig, az előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Rögtön tegyétek rácsre hűlni, majd porcukorral vagy anélkül tálaljátok!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂