BÖGRÉS PANCAKE

Egy igazi piskótaszerű, pufi, imádnivaló amerikai palacsintatorony, elvarázsol kicsiket és nagyokat!

Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

  • két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • 4 teáskanál sütőpor
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
  • 4 tojás
  • másfél bögre tej (3,7 dl)
  • 5 dkg vaj felolvasztva

Elkészítése:

  1. A vajat olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét.
  4. A tojások fehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá.
  5. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a tejet kisebb adagokban és a végén a vajat is. Keverjük csomómentesre.
  6. Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjés keveréket a tésztához.
  7. Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. A forró serpenyőbe kb. két evőkanálnyi vagy kisebb merőkanálnyi tésztát mérjünk, amit a kanál lapjával igazgassunk nagyjából kör alakúra. Amikor a tésztán buborékok jelennek meg, fordítsuk meg őket egy lapát segítségével. Az én gázomon 14 fokozat van, kb. a 12-es vált be, tehát majdnem maximumon érdemes sütni. Hamar meg lehet fordítani, és nem folyik meg.
  8. A másik felüket is süssük szép aranyszínűre, majd rácsra szedjük őket.

Tálalhatjátok csokoládészósszal, eperszósszal vagy akár karamellaszósszal!

Csokiszósz recept ITT: https://rupanerkonyha.hu/2021/05/28/csokoladeszosz/

Eperszósz ITT: https://rupanerkonyha.hu/2021/05/28/eperszosz/

Karamellaszósz ITT: https://rupanerkonyha.hu/2019/04/24/hazi-tejkaramella-egyetlen-hozzavalobol/

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Share This