Barion Pixel

Amerikai tripla csokis keksz bögrésen

Nos, ez egy igazi gyöngyszem lesz minden csoki illetve kekszimádónak, de csokoládé és kekszimádóknak pláne! Kakaó és csokoládébomba, de valami mámorítóan finom.

Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

  • két bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • fél bögre holland kakaópor (5-6 dkg)
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • másfél kocka olvasztott vaj (15 dkg)
  • tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre barna vagy nádcukor (8 dkg)
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
  • egy bögre csokoládécsepp vagy apróra vágott csokoládé vegyesen (nálam ét, tej és fehér)

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd egy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrokat, a vajat, valamint a vaníliát.
  2. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd keverjük csomómentesre a masszánkat.
  3. Adjuk a csokoládécseppeket is a tésztához, finoman forgassuk őket bele.
  4. Fagylaltos-vagy evőkanál segítségével osszuk szét őket egyenletesen és szellősen három, sütőpapírral bélelt gáztepsin. ha extra szép, sima felületet szeretnénk, akkor formázzunk golyókat vagy simogassuk el a tetejüket!
  5. Ezután süssük őket 10- 15 percig, alul-felül sütés programon 190 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk őket legalább langyosra hűlni. Nem szabad túlsütni! Még picit nyersnek tűnhet, mikor kivesszük a sütőből, de gyönyörűen meg fog szilárdulni!
  6. Teszteljük!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák