Barion Pixel

Gesztenyés tiramisu bögrésen

gesztenyés tiramisu

Habkönnyű, gesztenyekrém, rumos-kávés babapiskóta, a rétegekben egy kis extra-gesztenye, tejszínhab koronával, halványan megszórva kakaóporral! 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • egy és kétharmad bögre habtejszín, nálam cukrozott növényi (4 dl)
  • szűk negyed bögre porcukor, ha nem édesített a tejszín, akkor fél bögre(3-4 dkg)
  • 30-40 dkg babapiskóta
  • 1 csomag habfixáló
  • egy kis doboz mascarpone (25 dkg)
  • 25 dkg édesített gesztenyemassza

A mártogatáshoz:

  • kétharmad bögre főzött feketekávé (2 dl)
  • kétharmad bögre tej (2 dl)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 1-2 teáskanál rumaroma vagy egyharmad bögre sütőrum (szűk 1 dl)

    +10-15 dkg gesztenyemassza lereszelve, kevés holland kakaópor, és tejszínhab a díszítéshez
gesztenyés tiramisu

Elkészítése:

1. A kávét lefőzzük, összekeverjük a hideg tejjel, majd a rummal vagy aromával és a vaníliás cukorral.

2. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukorral és gesztenyemasszával kikevert mascarpone-t. Egy dl-el több tejszínt is verhettek fel, és azt félreteszitek habzsákba a díszítéshez.

3. A babapiskótákat egyenként vagy kettesével megmártjuk a kávés tejbe, majd egy közepes méretű jénai tál (kb. 25*20-as) alját vagy egy szép nagy desszertes kehely alját kirakjuk velük. Ezután jöhet a krém harmada, majd rá még egy sor mártott piskóta. Ezt még kétszer megismételjük, hogy három réteget kapjunk. Ha laposabb edényz használunk, két réteg is elég. A fotón dupla adag látható, egy jó nagy tálban!A babapiskótáknak ne csak az aljukat mártsuk, hanem az egészet merítsük meg, hogy karakteres legyen benne a rumos kávé. Ezért használjunk pici, mélyebb edényt a mártogatáshoz, hogy magasan legyen a kávé 🙂

4. A rétegekbe a babapiskótára osszuk szét a lereszelt gesztenyét vagy reszeljük mindjárt a babapiskótára. A tetejét díszítsük tejszínhabbal.

5. Hűtőben lefedve vagy lefóliázva pihentetjük legalább négy-öt órát vagy egy éjszakát, és másnap tálalás előtt megszórjuk vékonyan holland kakaóporral. A kakaóport szűrőn keresztül szórjuk, hogy szép egyenletes legyen!

Jó étvágyat! 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gesztenyés receptjeim:

Gesztenyés keksztekercs

Gesztenyés pozsonyi kifli

Gesztenyés-meggyes kevert

Geszetnyetorta

gesztenyés tiramisu
gesztenyés tiramisu

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák