Barion Pixel

Adag:

12

Idő:

30 perc

Fok:

Könnyű

Hő:

160 fok

Így készül:

A mini morzsasüti

Ha egy nagyon gyors, mégis lenyűgöző desszerttel szeretnéd elkápráztatni a családot vagy a vendégeket, ez egy tökéletes választás. Össze lehet előre készíteni, és míg megeszitek a főételt vagy lefőzitek a kávét, elfortyog magában a sütőben, és máris tálalhatjátok! Nem lesz panasz! Bármilyen gyümölccsel mennyei lesz a végeredmény, készülhet cseresznyével, meggyel, málnával, szederrel, almával vagy barackkal, körtével…

Itt videón is megtekinthetitek az elkészítését:

Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók, 6 kisebb szufléformányi adaghoz:

    • kb. 70 dkg eper vagy egyéb gyümölcs mosva, negyedelve
    • 1 csapott evőkanál keményítő
    • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
    • 1 csipet sütőpor
    • 1 bögre fehér finomliszt (13 dkg)
    • 10 dkg vaj
    • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)

    Elkészítése:

      1. Lépés

    Az epreket megmossuk, és negyedekre vágjuk!

     

      1. Lépés

    Az epret megszórjuk az étkezési keményítővel és a fél bögre kristálycukorral. Összekeverjük, majd félretesszük, míg elkészítjük a morzsát.

     

    3. Lépés

    A felkockázott hideg vajat, a liszttel, a csipet sütőporral és a negyed bögre cukorral elmorzsoljuk. Csak elmorzsoljuk, nem tésztává gyúrjuk, csak morzsát készítünk!

     

    4. Lépés

    Kisebb hőálló tálkákba osztjuk az epret úgy, hogy színűltig legyenek, hiszen azt szeretnénk, hogy kibugyogjanak a formából, és ilyen mutatósan tudjuk őket tálalni! 

     

    4. Lépés

    A tetejüket megszórjuk a morzsával úgy, hogy mindegyikre nagyjából ugyanannyi morzsa jusson.

    5. Lépés

    Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kis crumble-jeinket, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon.  

    5. Lépés
    Nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük őket.
    6. Lépés

    Forrón tálaljuk, fagyival, tejszínhabbal vagy csak úgy!

     

    Jó étvágyat!

    Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂