Barion Pixel

Házias húspástétom

Ez egy igazi csemege, jó vajas, fűszeres, husis krém, ami gyorsan elkészíthető, méghozzá minőségi húsból és alapanyagokból.

Nagyon ízlett nekem, merem ajánlani kipróbálásra, feldobja a hétköznapokat.

Még egy nagy előnye van: a levesből megmaradt vagy bármilyen sült-főtt husi eltűntetésére alkalmas.

Hozzávalók:

  • 30 dkg karaj felszeletelve (lehet egyéb főtt-párolt husi, akár sült is)
  • 1-2 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • egyharmad bögre tejföl (70 g)
  • 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 4 főtt tojás

Elkészítése:

  1. A karajt, annyi sós-vegetás vízben, ami bőven ellepi, vajpuhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Közben megpucoljuk a főtt tojást és a hagymát. A hagymát felszeleteljük és egy kanál olajon megdinszteljük.
  3. Ezután a tojást és a karajt egy villával nagyjából összetörjük, majd blenderben a vajjal együtt összeturmixoljuk. Ha elkészült, akkor megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, mustározzuk, ha szükségesnek érezzük. Lazíthatjuk még tejföllel is!
  4. Pirítósra kenve, és melegszendvicskrém gyanánt is tökéletes.

Jó étvágyat hozzá!

szeretettel ajánlom:

Kategóriák