Citromkrém bögrésen – Lemon curd

  • facebook
  • Pinterest

Egy igazán kicsattanóan citromos, selymes, bombasztikus citromkrémet készíthettek ezzel a recepttel, amit használhattok süteményekbe, pitékbe, linzerekbe vagy amibe csak eszetekbe jut!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • egyharmad bögre citromlé (kb. 3 citrom kifacsart leve)
  • 1 csipet só
  • 8 dkg vaj

Elkészítése:

  1. Egy közepes lábosban tegyünk fel egy-két ujjnyi vizet forralni.
  2. Egy jénai vagy hőálló, NEM fém tálba keverjünk el a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, a citrom héját és a levét, majd helyezzük rá a forró vizes lábosba. A lábos alatt a hőfokot úgy igazítsuk, hogy ne durván forrjon, hanem csak éppen, hogy fortyogjon, gyöngyözzön.
  3. Szilikonos habverővel kevergessük, hogy ne legyen fémes íze a citromkrémünknek. Nem vicc, valóban az lesz, ha fémet használunk sajnos!
  4. Körülbelül 12-14 perc alatt főzzük sűrűre, közben folyamatosan kevergessük.
  5. Húzzuk félre a tűzről, majd még forrón, keverjük bele a felkockázott vajat.
  6. Öntsük azonnal egy üvegbe, majd a tetejére tegyünk egy nejlont, hogy lezárjuk a krémet, így megakadályozzuk, hogy bebőrösödjön.
  7. Ha szobahőre hűlt, helyezzük hűtőbe, ahol egy hétig eláll.

Készíts belőle citromkrémes mákos linzert, a receptet ITT találod: https://www.youtube.com/watch?v=aK702gTgoqI

A videót és a fotókat a LAGOM Film & Stúdió készítette, köszönet érte!

  • facebook
  • Pinterest

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This