Barion Pixel

Vörös bársony cupcake bögrésen

Amerika egyik kedvenc üdvöskéje a Red Velvet névre hallgató vörös, bársonyos piskóta, amire általában egy szép fehér krém teszi fel a fejedelmi koronát.

Be kell, hogy valljam, úgy kerülgettem ezt a süteményt, mint macska a pocsolyát, de valahol azért mindig motoszkált bennem, hogy valamiért mégiscsak egy kontinens kedvenc sütijei közé küzdötte fel magát a töménytelen mennyiségű ételszínezékkel együtt. Vallamiért csak bársony lett a neve, rajonganak érte, készül belőle muffin, fánk, keksz, torta, sütemény, fagyi…

Ki kellett próbálnom, de még mennyire, így utólag. Mert Valentin napra jól mutat, így kezdődött az egész, aztán úgy végződött, hogy beálltam a sorba, az ámerikaik mögé.

Imádnivaló, bársonyos az a bizonyos piskóta, nem túl édes, rajta pedig a selymes sajtkrémmel úgy csúszik le egyik falat a másik után, hogy mire feleszmélünk, csak nézzük az üres helyét az ujjaink között.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

A muffinokhoz:

  • egy és egyharmad bögre süteményliszt (18 dkg)
  • másfél teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • kétharmad bögre porcukor (8 dkg)
  • 2 tojás
  • egyharmad bögre étolaj
  • fél bögre kefir (1 kis poharas)
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél teáskanál ecet
  • 1 evőkanál piros ételszínezék

A krémsajtos toppinghoz:

  • 1 doboz Philadelphia krémsajt (200 g)
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • másfél-két bögre porcukor (kb. 20 dkg)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítése:

  1. Nagyon fontos, hogy a vajat vegyük ki a hűtőből egy-két órával a felhasználás előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. Először keverjük össze a kefirt a citromlével és tegyük félre.
  3. A vajat egy két-perc alatt keverjük mixerrel krémesre, majd a porcukorral is alaposan keverjük ki.
  4. Adjuk hozzá a tojást, azzal is keverjük alaposan el.
  5. Ezután öntsük hozzá az olajat, a citromos kefirt, az ecetet, az olajat valamint az ételszinezéket, és keverjük el alaposan. Én gél alapú színezéket használtam, attól ilyen gyönyörű színe lett, de kell bele ennyi, különben rózsaszín lesz és nem piros, mikor hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. ha ez bekövetkezne, akkor adjatok még hozzá színezőt, mert a festékek minősége, intenzitása közt elég nagy a különbség!
  6. A sütőporral és sóval elkevert süteménylisztet is keverjük a tésztánkhoz.
  7. Béleljük ki egy muffinsütő tepsi tizenkét mélyedését kapszlikkal, majd fagyiskanál segítségével adagoljuk a tésztát a mélyedésekbe. Nekem kb. egy fagyiskanálnyi ment egy kapszliba.
  8. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütés programon, és süssük nagyjából 20 perc alatt készre, ezután helyezzük őket rácsra, hogy kihűljenek.
  9. Készítsük el a krémsajtos toppingot. Először a vajat keverjük ki egy keverőtálba, nagyjából egy perc alatt. Most adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük szintén egy percig, majd jöhet a porcukor is bele. Méghozzá négy részletben! Keverjük könnyed krémmé, majd végülk a vaníliát is mixeljük bele.
  10. Töltsük rózsafejű habzsákba a krémet, és helyezzük hűtőbe.
  11. Tálaláskor nyomjunk a muffinokra csinos kalapkákat!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák