Teljes kiőrlésű lusta pizzatészta bögrésen – expressz gyorsan

  • facebook
  • Pinterest

Csodálatosan könnyű, pille tésztával, teljes kiőrlésű lisztből!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 2 közepes méretű pizzához:

  • másfél bögre teljes kiőrlésű liszt (24 dkg)
  • fél bögre rétesliszt (8 dkg)
  • 1 bögre langyos víz (2,5 dl)
  • 2 evőkanál olíva-vagy étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag porélesztő (7g) vagy 2,5 dkg friss
  • tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)

A szószhoz:

  • 1 evőkanál olíva vagy étolaj
  • 1 pici konzerves sűrített paradicsom
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 csapott teáskanál olasz fűszerkeverék

+ sajt és tetszőleges feltétek

Elkészítése:

  • facebook
  • Pinterest


1. Az egy bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel!

2. A többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze a tésztát géppel vagy kézzel. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor adjunk hozzá még lisztet, ha száraz lenne, akkor még egy pici vizet!

3. Fedjük le konyharuhával vagy tegyük kelesztőtálba, és míg elkészítjük a szószt és a feltéteket, hagyjuk pihenni!

4. A szószhoz hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a paradicsomot, a cukrot és afűszereket, majd forraljuk össze. Reszeljük le a sajtot és vágjuk össze a feltéteket.

5. A sütőt melegítsük elő 210 fokra.

6. A tésztát vágjuk ketté, nyújtsuk őket vékony körlapokká, majd helyezzük őket sütőpapírral beborított gáztepsire.

7. Kenjük meg szósszal, tegyünk rá ízlés szerint feltéteket, majd hintsük meg reszelt sajttal.

8. Nagyjából 15-18 perc alatt süssük őket készre!

Jó étvágyat! 🙂

  • facebook
  • Pinterest

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Pin It on Pinterest

Share This