Barion Pixel

Ragacsos, édes-csípős csirkeszárny, ananászos rizzsel

Ragacsos, édes-csípős csirkeszárny, ananászos rizzsel

Kedvcsinálónak tettem fel a bepácolt csirkeszárnyakat a közösségi média oldalakra, és olyan sokan kértétek a receptjét, hogy gyorsan meg is írtam, pedig eredetileg későbbre terveztem! 🙂 

Próbáljátok ki, érdemes! A szárnyak kapnak egy isteni, édes-csípős, fűszeres, magvas, ragacsos borítást, ami alatt a hús vajpuha lesz! Mellé pedig a sült ananászos rizs igazán kerekké teszi ezt a fogást…

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • negyed bögre étolaj (0,6 dl)
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 evőkanál méz
  • 8 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál csípős chiliszósz (nálam 2 evőkanál Heinz+2 evőkanál Sanshi)
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítése:

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, majd háromba vágjuk őket. Ha két izületesek, akkor csak kettőbe!
  2. Egy tálba tesszük őket, meglocsoljuk őket az olajjal, majd alaposan összeforgatjuk az egészet. Ezután meghintjük őket sóval, és ismét összekeverjük, jó alaposan.
  3. Félretesszük, míg elkészítjük a mázat, de ezt akár előző este is megtehetjük, ez esetben mehet a hűtőbe. Én van, hogy előkészítem már előre.
  4. A mázhoz összekeverjük a mézet, a ketchupot, a chilit, fokhagyma granulátumot, a szezámmagot és a szójaszószt.
  5. Egy tepsit vékonyan ki olajozunk, majd a szárny részeket egyesével belemártogatjuk a mázba, és a tepsibe sorakoztatjuk őket. A megmaradt pácot elosztjuk a húsokon.
  6. Lefedjük őket alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük őket. 
  7. Ekkor levesszük az alufóliát, a páclevet átöntjük egy tálkába, majd a szárnyakat vissza tesszük sülni, úgy nagyjából harminc percre. Az első tíz percben néhányszor locsolgassuk meg a húsokat a páclével! Én evőkanállal szoktam.
  8. Ez a harminc perc alatt készítsük el a köretet. Főzzük meg a rizst, valamint egy konzervnyi ananász karikának pirítsuk meg egy grillserpenyőben mindkét oldalát egy kevés olajon, majd vágjuk össze, és az egészet keverjük bele a rizsbe. A kisült ananászleves olaj is mehet rá!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Ragacsos, édes-csípős csirkeszárny, ananászos rizzsel

További csirkés receptjeim:

Cukkinis csirkés spagetti

Ananászos csirke

Tepsis csirkecombok velesült zöldségekkel

Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell velesült zöldségekkel

Hagymás csirkemáj

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák