Barion Pixel

Sertés gulyásleves

sertés gulyásleves

Ismét egy családi kedvencünk, a gulyásleves, ami nemzeti kedvenc is szerintem. Laktató, magyaros, kiadós leves, aminek a tetejére a legjobb egy finom kelt tészta! 

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • fél kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fakanál sertészsír
  • fél kg krumpli
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 kis konzervnyi sűrített paradicsom
  • másfél teáskanál só
  • 1-2 teáskanál vegeta
  • 1 evőkanál édes, őrölt fűszerpaprika
  • 8 bögre víz (2 liter)

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, majd rátesszük az őrölt paprikát és felengedjük vízzel.
  2. Hozzáadjuk a sót, valamint a felkockázott lapockát, és kb. 40 perc alatt, fedő alatt, közepes hőfokon forralva, félpuhára főzzük a húst.
  3. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répákat, és ezzel is főzzük nagyjából 15 percet, majd a felkockázott krumplit, a sűrített paradicsomot és a vegetát is hozzáadjuk. Közben kóstoljuk, sózzuk, fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően. 
  4. Ha a krumpli megpuhult, akkor készen is van!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Kedvenc kelttésztáim, második fogásnak a gulyásleves után:

Krumplis lángos

Sváb sós kifli

Sváb szalonnás lepény, krive kucha

És a kakukktojás, ami ugyan nem kelt tészta, de hagyományos gulyásleves utáni második fogás:

Palacsinta

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek