Barion Pixel

Pihe-puha kakaós cukkinis süti bögrésen

kakaós cukkinis süti

Egyszerű kevert tészta, mégis nagyon laza és könnyed, piskótaszerű. Csodafinom, nem túl édes, és jóóóó kakaós. Ráadásul napokkal később is pihe-puha! Ki tudna neki ellenállni?!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 40 dkg zsenge cukkini lereszelve (40 dkg)
  • két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • 3 tojás
  • 1 és negyed bögre porcukor (25 dkg)
  • szűk fél bögre holland kakaópor (kb. 5-6 dkg)
  • háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat (vagy két tasak vaníliás cukor, esetleg fél rúd vanília kikapart magjai)

Elkészítése:

  1. A sütőt kapcsoljuk be, 200 fokra, alul-felül sütés programra, és hagyjuk melegedni, míg a tésztát elkészítjük.
  2. A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ezután az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, és homogénné keverjük. A cukkini legyen az utolsó, amit hozzákeverünk!
  4. Sütőpapírral bélelt kb. 28*40-es, nagyobb méretű tepsibe tesszük, és mehet a sütőbe.
  5. 10 perc elteltével a hőfokot vegyük vissza 150-160 fokra és süssük további negyven percig. Hagyjuk legalább langyosra hűlni!
  6. Ízlés szerint porcukorral megszórva vagy csokoládéval bevonva szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

További kevert sütik:

Gesztenyés-meggyes

Brownie

Ötperces túrós eperrel

Diós répasüti

Dédi joghurtos piskótája

kakaós cukkinis süti

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák