Barion Pixel

Almás gofri bögrésen

Almás gofri

A család első számú kedvence lett ez a gofri, azt mondták, hogy ez eddig a legfinomabb gofri, amit sütöttünk, és én is osztom abszolút ezt a véleményt! Imádnivalóan finom ez a tészta a lédús, savanykás almával, és vaníliás-fahéjas cukorral megszórva egyszerűen káprázatos! 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 nagy alma
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 3 tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 1 bögre tej (2,5 dl)

    + a tálaláshoz vaníliás cukor fahájjal megbolondítva

Elkészítése:

  1. A vajat felolvasztjuk, félretesszük.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, szintén félretesszük..
  3. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd folyamatos keverés közben hozzákeverjük a langyos, olvadt vajat is, majd a lisztet, a sütőport, és kisebb adagokban a tejet is
  4. Végül a reszelt almát is hozzákeverjük. Nem kell kifacsarni, levestől megy hozzá!
  5. Forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük őket.
  6. Rácsra szedjük őket, hogy ne párásodjon be az aljuk, majd fahéjas vaníliás cukorral megszórva tálaljuk őket.

Jó étvágyat! 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gofri receptjeim:

Zabpelyhes túrós gofri

Csokis banános gofri

Gofri alaprecept

Almás gofri

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!