Barion Pixel

Zabpelyhes-túrós gofri bögrésen

Zabpelyhes-túrós gofri bögrésen

Egy nagyon finom reform gofri, ami olyannyira sikertörténet, hogy a hatvan vendég közül, aki párhuzamosan kóstolta a hagyományos, klasszikus gofrival egy rendezvényen, a legtöbben azt mondták, hogy mindkettő egyformán finom!

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

  • 25 dkg túró (nem rögös, hanem krémes, tömb vagy félzsíros!)
  • 1 bögre zabpehelyliszt (kb. 13 dkg)
  • 5 tojás
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítése:

  1. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük.
  2. Rácsra szedjük, hogy ne párásodjon be az alja, majd ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gofri receptjeim:

Csokis-banános gofri

Blogkedvenc bögrés gofri

Zabpelyhes-túrós gofri bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek