Barion Pixel

Pihe-puha reszelt almás muffin

Tudom-tudom, már megint pihe-puha, de ha egyszer az volt a cél, és sikerült is, akkor annak a nevébe is bele kellett kerülni! Fontosnak tartom mindig kiemelni, hogy pille lesz az adott muffin, mert sok mindenkinek rossz tapasztalatai vannak ezzel a süteménnyel, sokszor sikerült tömör gyönyörökkel találkozni, de vannak azért ilyen lebegő példányok is, mint például ez.

Aminek különösen örülök, az-az, hogy végre sikerült meglelnem a titok nyitját, hogy tudom a reszelt almát elkülöníteni valamelyest a tésztától, hogy ne legyen egy massza az egész, hanem a citromos-fahéjas alma jól elkülönüljön. Sosem sikerült még ilyen jó almaillatot varázsolnom egy kevert tésztámba sem, de ez bizony most kirobbanóan almás lett, köszönhetően a lisztnek és a citromnak.

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
  • 2 tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre nádcukor (8 dkg, lehet kristálycukor is)
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 10 dkg puha vaj

Az almához:

  • 2 kisebb alma hámozva, reszelve
  • 1 evőkanál fehér finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál citromlé

A tetejére:

  • kevés nádcukor (vagy kristálycukor)
  • egy-két csipet fahéj

Elkészítése:

  1. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a tojásokkal.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, valamint a tejet és az egészet egyneművé keverjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd lereszeljük őket.
  4. Meglocsoljuk őket a citromlével, megszórjuk egy evőkanál liszttel és egy teáskanál őrölt fahéjjal, majd az egészet összekeverjük.
  5. Az almás keverékünket hozzáforgatjuk a tésztához, majd fagyiskanál segítségével elosztjuk őket egy muffin sütő tepsi kapszlikkal kibélelt mélyedéseiben.
  6. Megszórjuk a tetejüket nádcukorral, majd meghintjük őket fahéjjal.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, 30 perc alatt készre sütjük őket.
  8. Rácson hagyjuk őket legalább langyosra hűlni!

További muffin receptjeim:

Amerikai muffin

Banános muffin

Almás-diós muffin

Gesztenyepüré muffin

Túrós muffin

Kürtős kalács muffin

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák