Barion Pixel

Diós-kávés keksztekercs bögrésen

Dió+kávé = csakis valami szuperfinomságos, próbáljátok ki, keksztekercsbe csomagolva utolérhetetlen páros!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 4 és negyed bögre darált keksz (40 dkg)
  • bő fél bögre porcukor (10 dkg)
  • 1-2 evőkanál holland kakaópor
  • kétharmad bögre tej (1,5 dl)
  • kétharmad bögre főzött fekete kávé (1,5 dl)
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A diós krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • egyharmad bögre porcukor (5-7 dkg)
  • fél bögre darált dió (5 dkg)

+ reszelt dió a hempergetéshez (kb. fél bögre, úgy 5 dkg)

Elkészítése:

  1. A kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még tejet (picit!), ha nagyon-nagyon ragad, akkor egy kis darált kekszet. De ne úgy képzeljétek a jól formálhatót, hogy se nem ragad, meg nagyon puha, mert ez egyik sem fog megtörténni. A lényeg, hogy egy szép gömböc legyen, ami picit ragad, picit kemény, de nem hullik szét, mert nem annyira száraz, és nem is olyan ragacsos, hogy szanaszét nyúlik. A kettő között jó lesz az 🙂 
  2. A szoba hőmérsékletű, puha vajat ezután kikeverjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a diót is.
  3. Ezután egy gyúródeszkát hintsünk meg jó alaposan darált dióval, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, úgy, fél-háromnegyed centi vastagságúra!
  4. Kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel, mint a bejglit szoktuk, és csomagoljuk fóliába, majd tegyük zárt tárolóba, és mehet is a hűtőbe vagy hűvös, hideg helyre néhány órácskára! Ez nagyon fontos, mert csak akkor lehet ilyen gyönyörűen szeletelni!
  5. Enyhén vizes késsel szeleteljük a hűtési idő letelte után!

Jó sütögetést! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További diós receptjeim:

Fűszeres almás-diós kevert

Diós kosárka

Omlós linzer diós tésztával

Pihe-puha diós sütemény

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!