Barion Pixel

Menzás tarhonyaleves

Menzás tarhonyaleves

Ahogyan azt annak idején a menzán kaptuk, ezúttal csak krumpli és pirított tarhonya. A maga egyszerűségével is tökéletes leves egy jó adag tejföllel!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 teáskanál (házi) vegeta
  • ha van, akkor petrezselyem zöldje
  • 1-2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 8 bögre víz (2 liter)

Elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apróra kockázzuk.
  2. A zsírt felolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a tarhonyát, és a hagymával együtt addig pirítjuk, míg a tarhonya nem kap színt.
  4. Ekkor hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd felengedjük 8 bögre vízzel.
  5. Beletesszük a megpucolt, összevágott krumplit, és jó puhára főzzük. Közben kóstoljátok, fűszerezzétek, és adjatok hozzá vizet, ha túl sűrűnek találjátok!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tarhonyás ételek:

Tarhonyás lecsó

Tarhonyaleves gazdagon

Menzás tarhonyaleves

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák