Barion Pixel

Magyaros gombaleves galuskával

Magyaros gombaleves galuskával

Egy nagyon finom gombaleves, amit a nokedli tesz teljessé!

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50-75 dkg gomba 
  • 3 sárgarépa
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 4-6 bögre víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál vegeta

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • másfél bögre liszt (18-20 dkg)
  • egyharmad bögre víz (0,8 dl)

Elkészítése:

  1. A zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát és rádobáljuk a felkarikázott sárgarépát.
  2. Elkeverjük, egy percig pirítjuk közepes tűzön, majd felöntjük 2 bögre vízzel, sózzuk, vegetázzuk.
  3. Tíz percig főzzük lefedve, majd hozzáadjuk a megpucolt, elnyolcadolt gombát, még két bögre vizet, paradicsomot, majd addig főzzük, míg a répa majdnem puha nem lesz.
  4. Közben a galuska hozzávalóit is összekeverjük, majd beleszaggatjuk nokedliszaggatóval a levesünkbe. Adunk hozzá még vizet, sót, fűszert, ha szükségesnek érezzük.
  5. Puhára főzzük a nokedlit, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leveseim:

Tarhonyaleves gazdagon

Spárgaleves

Bableves

Palócleves

Magyaros gombaleves galuskával

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák