Kevés finomabb dolog van, mint egy tányér ízletes tyúkpörkölt, én nagyon szeretem.
Hozzávalók:
- 1 kg tyúkhús darabolva, ízlés szerint
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fakanál zsír
- 1 evőkanál őrölt paprika
- másfél teáskanál só
- 1 kicsi doboz sűrített paradicsom
- víz
+ 500 gramm tészta kifőzve
Elkészítése:
- A pörkölthöz a zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a húst és a sót.
- Felengedjük annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi!
- Fedő alatt főzzük, egyszer-kétszer átkeverjük, majd húsz perc elteltével hozzáadjuk a paradicsomot is!
- Közepes lángon, fedővel lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, míg a hús jó puha nem lesz!
- Közben a tésztát is kifőzzük!
- Forrón tálaljuk, savanyúságot kínálunk mellé.
Jó étvágyat!
Milyen pörköltet főzzünk?