Barion Pixel

Tyúkpörkölt tésztával

Tyúkpörkölt tésztával

Kevés finomabb dolog van, mint egy tányér ízletes tyúkpörkölt, én nagyon szeretem. 

Hozzávalók:

  • 1 kg tyúkhús darabolva, ízlés szerint
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fakanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • másfél teáskanál só
  • 1 kicsi doboz sűrített paradicsom
  • víz

    + 500 gramm tészta kifőzve 

Elkészítése:

  1. A pörkölthöz a zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, majd rárakjuk a húst és a sót.
  2. Felengedjük annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi!
  3. Fedő alatt főzzük, egyszer-kétszer átkeverjük, majd húsz perc elteltével hozzáadjuk a paradicsomot is!
  4. Közepes lángon, fedővel lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, míg a hús jó puha nem lesz! 
  5. Közben a tésztát is kifőzzük!
  6. Forrón tálaljuk, savanyúságot kínálunk mellé.

Jó étvágyat!

Milyen pörköltet főzzünk?

Gombapörkölt galuskával

Sertéspörkölt uborkasalátával

Borsópörkölt

Karfiolpörkölt

Tyúkpörkölt tésztával

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák