Barion Pixel

Kakaós-meggyes bögrésen

Kakaós-meggyes bögrésen

Villámgyors finomság, pihe-puha kakaós piskóta meggyel: olcsó, pofonegyszerű, nagyon kiadós!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
  • három bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
  • bő 1/3 bögre holland kakaópor (kb. 3-4 dkg)
  • 1 és negyed bögre tej (3 dl)
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • 6 deka szoba hőmérsékletű zsír, vagy margarin (kb. 2 jó fakanálnyi)
  • magozott meggy

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
  2. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. 
  3. A tetejére magozott meggyet szórunk, vagy rakosgatunk. Nem szabad vele spórolni, legyenek jó közel egymáshoz a szemek. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További meggyes receptjeim:

Meggyleves

Sült oldalas meggyszósszal és törtkrumplival

Diós-kávés keksztekercs meggyel

Gesztenyés-meggyes kevert

Meggyes piskóta

Kakaós-meggyes bögrésen

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák