Barion Pixel

Tízperces pudingos meggyleves bögrésen

pudingos meggyleves

Egy igazi, a pudingtól selymes és vaníliás, csupa-meggy finomság, amit a fahéj egészít ki, hogy megfeleljen egy jó meggyleves minden kívánalmának.

Készítsétek el, villámgyors, és mennyei!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt (500 g-os) vagy 500 g fagyasztott meggy
  • egyharmad-fél bögre kristálycukor (5-8 dkg)
  • 2 bögre tej (5 dl)
  • fél teáskanálnyi fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g)
  • fél csomag vaníliás pudingpor (20 g)

Elkészítése:

  1. Egy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forraljuk össze! Ha fagasztott meggyet használunk, akkor addig főzzük, míg a meggy meg nem puhul egy picit, éppen csak annyira, amennyire szeretnénk!
  2. Közben a pudingport keverjük csomómentesre egy fél bögre tejben, majd öntsük fel a maradék tejjel.
  3. Ezt a pudingos tejet öntsük rá a levesünkre, majd folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be vele. Ha túl sűrűnek találjátok vízzel vagy tejjel hígítsátok picit.
  4. Forrón, melegen, hidegen, mindenhogyan finom!  

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gyümölcsleves receptjeim:

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Görög gyümölcsleves

Eperkrémleves

Körtekrémleves

Őszibarack krémleves

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák