
Ez a tepsis disznótoros Eszter sógornőm egyik kedvenc receptje. Nagy adag készül belőle, tökéletes hétvégi ebédnek vagy családi összejövetelre. Az ízek összesülnek, a krumpli átveszi a káposzta és a húsok zamatát, a hurka és a kolbász pedig pirosra sülve koronázza meg az egészet.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:
- 1 kg krumpli
- 1 kg savanyú káposzta
- kb. 1,5 kg sütnivaló húsféle: nálam most 50 dkg rizses hurka és 90 dkg sütnivaló kolbász
- 4–5 kis fej hagyma (lila és vörös vegyesen is lehet
- 1 evőkanál zsír
Tepsis disznótoros elkészítése:
A sütőt kapcsold be 200 °C-ra, alsó-felső sütés programra, és hagyd felmelegedni. Egy magasabb falú tepsit kenj ki zsírral.
- A krumplit pucold meg, karikázd fel, fektesd a tepsi aljába, majd sózd meg.
- A savanyú káposztát kóstold meg: ha nagyon savanyú, mosd át folyó víz alatt egy szűrőtálban. Hagyd lecsepegni, majd terítsd a krumpli tetejére.
- Fektesd a káposztára a kolbászokat és a hurkákat. Tedd közéjük a megpucolt, félbevágott hagymákat. Szurkáld meg a húsokat villával vagy fogpiszkálóval, így sütés közben nem durrannak szét.
- Takard le alufóliával, és süsd 1 órán át 200 °C-on. Ezután vedd le a fóliát, kapcsold a sütőt hőlégkeverésre, és süsd még kb. 15 percig, teljes fokozaton, amíg a kolbász és a hurka szép pirosra sül.
- Ha a hurka a szurkálás ellenére szétdurranna, ne aggódj – a ropogósra sült falatok különösen finomak!
Tippek:
Friss kenyérrel, mustárral és savanyúsággal tálalva az igazi.
A maradék másnap is finom, akár hidegen is!
Ha tetszett a recept, gyere süss-főzz velem máskor is! 😊
📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube
✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!
További ízletes köret-és főétel recepteket találsz ezen a kategóriaoldalon: Egytálak
További egytálétel receptjeim:
Tepsis csirkecombok vele sült zöldségekkel
Villámgyors zöldséges-tejszínes csirkemell
Vöröslencse egytál kolbász chipsszel