Barion Pixel

Bögrés császármorzsa a sütőből

Császármorzsa sütőből

Szeretem a császármorzsát minden formában, ez a sütőbe betolható változat is nagy kedvenc nálunk. Mikor már úgy is meleg a sütő, vagy éppen második fogásnak készül, akkor nagyon praktikus, mert bekeverjük, és ameddig esszük a levest, ez szépen elsüldögél magában, és forrón fogyaszthatjuk az ebéd tetejére, amivel csak szeretnénk: lekvárral, gyümölccsel, tejszínhabbal, mogyorókrémmel vagy amivel csak eszünkbe jut 🙂

Sütiző könyv ajánlás

Nincs cukor a tésztában, de aki ragaszkodik hozzá, nyugodtan tehet bele 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy közepes cserép vagy jénai tálhoz, négy személyre:

  • 4 tojás
  • 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
  • 1 és egy negyed bögre liszt (17 dkg)
  • aki szereti, szórhat bele mazsolát (40 g-ot)
  • + vaj a kikenéshez
  • + porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük egy kisebb tálban.
  4. Egy másik tálban a tojások sárgájához kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Én turmixgéppel csináltam.
  5. Ezután a tojáshabot is beleforgatjuk óvatosan egy fakanállal, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze!
  6. Kivajazott jénaiba vagy mázas cseréptálba (szufléformába) öntjük, majd a sütőbe toljuk.
  7. Kb. 25-30 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e a tészta közepe! Tálalás előtt villával tépkedjük szét, majd rakjuk desszertes tányérokra!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Császármorzsa cserépedényben

Receptötlet eredeti: itt!

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0