
Ez a mézes finomság egészen újat tud mutatni azoknak, akik a puszedlit a boltból ismerik. Fűszeres, puha, omlós tészta édes cukormázburokban, kihagyhatatlan! Pláne, hogy csak gyúrjuk, sütjük és máris puha 🙂 Az eredeti receptet a Gasztromankó oldalon találtam, és jobb nem is lehetne, köszönöm szépen! 🙂
Kb. 100 darab készül ebből az adagból, én a hétvégi karácsonyi vásárra sütöttem.
Ilyen kedves kis ajándék is készülhet belőle, és a receptkártyát is mellé csomagolhatjátok:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 5 bögre rétesliszt
- 1 púpos bögre finomliszt
- 1 púpos bögre porcukor
- 2 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 2 púpos teáskanál mézeskalácsos fűszerkeverék
- 4 teáskanál kakaópor (én hollandot használok mindig)
- 2 tojás sárgája + 2 egész tojás
- 15 dkg vaj (vagy zsír, de nem margarin!)
- 1 bögre akácméz + még két evőkanálnyi
- 2 evőkanál tejföl
A mázhoz
- 1 tojás fehérje
- háromnegyed bögre porcukor
- 1 csepp citromlé
Elkészítés
- A vajat egy nagyon picit megolvasztjuk, de nem teljesen.
- Minden hozzávalót egy nagyobb tálba mérünk, majd összekeverjük nagyjából villával az egészet. Ezután összegyúrjuk az egészet, míg össze nem áll szépen.
- A sütőt bekapcsoljuk alul-felül sütés 190 fokra (gáztűzhelynél közepes láng).
- Két-három tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából diónyi golyókat formázunk. A tepsikre tesszük őket, kissé szellősebben, mert a másfélszeresükre fognak nőni. Már mehet is az első adag a sütőbe, kb. 12 percre.
- Ez idő alatt elkészítjük a mázat: habbá verjük az egyik tojásfehérjét, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a háromnegyed bögrényi porcukrot, és a csepp citromlevet.
- A kisült süteményeket még forrón átszedjük egy tálcára, és ecset segítségével megkenjük a mázzal. Lehet egy kicsit borzasra is csinálni őket, nekem úgy tetszenek a legjobban, akár.
- Ezután már csak ki kell bírnunk, hogy megszáradjanak a kis szépségek 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala









