Barion Pixel

Bögrés terefere szelet

terefere szelet

Sütiző könyv ajánlás

A szokásos ötperces keverem-kavarom receptek egy újabb darabja. Nem tömény, nem édes, hétköznapi sütemény, tea vagy kávé melletti tereferékhez 🙂

Hozzávalók

  • háromnegyed bögre olvasztott margarin (vagy vaj), megfelel 15 dkg-nak
  • 1 bögre cukor (16 dkg)
  • 3 bögre liszt (37,5 dkg)
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor (nálam holland)
  • 1 bögre tej (2,5 dl)

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  2. A margarint felolvasztjuk, és a kakaó kivételével, a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük.
  3. A tészta egyik felét (kicsit többet is lehet), egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott), kisebb méretű tepsire öntjük és egyenletesen elterítjük az alján. Az én tepsim kb. fél gáztepsinyi.
  4. A maradék tésztát összekeverjük a kakaóporral, majd egy evőkanál segítségével rákanalazzuk a sárga tésztára. Ezután fogunk egy villát és átfésüljük vele a barna részt, úgy hogy mindenhová jusson sötét tészta is.
  5. Kb. harminc perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

terefere szelet bögrésen

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0