
Az amerikaiak híres keksze nekünk családilag is nagyon kedves. Ezek a tenyérnyi, melaszos, puha sütemények az olvadt csokoládédarabokkal, hamar belopták magukat a szívünkbe.
Ez pedig a végleges recept, mert ez nem terül laposra, vagyis pont olyan, amilyennek szeretjük. Puha frissen, puha másnap is 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók
- fél bögre cukor
- 1 bögre barna cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor)
- 3 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg)
- 1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg)

Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés).
- Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb 🙂

- Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha.

Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű, bögrés receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala










