Barion Pixel

Puha csokoládés keksz bögrésen – öt perc munkával

csokis keksz

Sütiző könyv ajánlás

Az amerikaiak híres keksze nekünk családilag is nagyon kedves. Ezek a tenyérnyi, melaszos, puha sütemények az olvadt csokoládédarabokkal, hamar belopták magukat a szívünkbe.
Ez pedig a végleges recept, mert ez nem terül laposra, vagyis pont olyan, amilyennek szeretjük. Puha frissen, puha másnap is 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók

  • fél bögre cukor
  • 1 bögre barna cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor)
  • 3 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg)
  • 1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg)
csoki

Elkészítés

  • A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés).
  • Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb 🙂
Nyers csokis süti

  • Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha.
Csokis süti papíron

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű, bögrés receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Habos kávé csokival

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0